MŽ Agromarket d.o.o. | Pooblaščeni STIHL trgovec in serviser
| Sre: 08:00 - 16:00

Politika zasebnosti

1. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spletno stran upravlja podjetje Unicommerce d.o.o., ki je tudi uradni zastopnik blagovne znamke STIHL in distributer izdelkov STIHL za območje Republike Slovenije.

Zahvaljujemo se vam za obisk spletne strani in izkazan interes za naše izdelke. Vašo zasebnost jemljemo resno in osebne podatke obdelujemo zelo previdno in zaupno ter jih uporabljamo le v okviru veljavnih predpisov o varstvu podatkov, zlasti Uredbe EU 2016/679 (Splošna uredba o varstvu podatkov). Osebni podatki so kakršne koli informacije, ki se nanašajo na določenega posameznika ali prek katerih je mogoče neposredno ali posredno ugotoviti identiteto osebe.

V nadaljevanju vas obveščamo o varstvu podatkov ter o vrsti in obsegu obdelave osebnih podatkov s strani podjetja Unicommerce d.o.o..

2. INFORMACIJE O PODJETJU, KI JE UPRAVLJAVEC OSEBNIH PODATKOV; POOBLAŠČENA OSEBA ZA VARSTVO PODATKOV

Vse informacije iz Politike zasebnosti se nanašajo na varstvo osebnih podatkov, katerih upravljavec je podjetje Unicommerce d.o.o., ki določa namene in sredstva obdelave podatkov na svoji spletni strani, ki je dostopna na spletnem naslovu www. unicommerce.si, ter na profilih upravljavca na družbenih omrežjih Instagram, LinkedIN, Facebook in Youtube.

Podatki o upravljavcu:

Naziv: UNICOMMERCE, podjetje za zunanjo in notranjo trgovino, d.o.o.
Poslovni naslov: Obrtniška ulica 21, 1370 Logatec, Slovenija
Matična številka: 5555884000
ID za DDV: SI 15661474
e-pošta: info@unicommerce.si

Podatki o pooblaščeni osebi za varstvo podatkov:

Naziv: JK Group, pravna in davčna pisarna, d.o.o.
Poslovni naslov: Stegne 27, 1000 Ljubljana, Slovenija
Matična številka: 3326829000
Davčna številka: SI 57288917
e-pošta: dpo@jkgroup.si

Za vsa vprašanja in pritožbe v zvezi z obdelavo osebnih podatkov nas lahko kontaktirate po elektronski pošti info@unicommerce.si ali se obrnete na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov JK Group d.o.o. po elektronski pošti dpo@jkgroup.si.

3. NAMENI OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV, PRAVNE PODLAGE TER KATEGORIJE PREJEMNIKOV PODATKOV

Osebni podatki, ki jih zbiramo, kadar komunicirate z nami preko izbrane spletne strani vključujejo:

  • podatke, ki nam jih posredujete sami, kot so vaše ime in kontaktni podatki;
  • podatke, ki jih dobimo z vašim obiskom naše spletne strani;

3.1. OBDELAVA PODATKOV O PREGLEDOVANJU SPLETNE STRANI

Ob obisku naše spletne strani, brskalnik, ki se uporablja v vaši napravi, samodejno pošlje podatke strežniku, na katerem gostuje naša spletna stran, in jih začasno shrani. Podatki, ki se pri tem zberejo brez vašega posredovanja in se shranijo do samodejnega brisanja, so naslednji:

  • IP naslov vaše naprave,
  • datum in čas dostopa ter trajanja vašega obiska,
  • spletno mesto / aplikacija, s katere ste nas obiskali,
  • spletne podstrani na naši spletni strani, ki ste jih obiskali,
  • brskalnik, ki ga uporabljate in v kolikor je prepoznaven, operacijski sistem vašega računalnika oziroma mobilne naprave ter ime vašega ponudnika internetnega dostopa.

Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov iz prejšnjega odstavka je zakoniti interes (točka (f) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR)).

Navedene podatke uporabljamo za naslednje namene:

  • omogočiti tehnično dostopnost naših storitev (na primer prilagoditev napravi, ki jo uporabljate),
  • zagotoviti prijazno uporabniško izkušnjo ob obisku naše spletne strani,
  • oceniti varnost in stabilnost sistema ter odkriti in preprečiti zlorabe,
  • poleg tega podatke uporabljamo v anonimizirani obliki za statistične namene in za izboljšanje naše spletne strani.

Posredovanje navedenih podatkov je samodejno. Posredovanje določenih podatkov lahko omejite z ustreznimi nastavitvami v vašem brskalniku. Več o tem si lahko preberete v poglavju 4.1. UPORABA PIŠKOTKOV. Če določenih podatkov ne posredujete, to za vas nima nobenih negativnih posledic, možno pa je, da se vam naša spletna stran ne bo prikazala pravilno ali da določene funkcionalnosti ne bodo delovale ali ne bodo delovale pravilno.

3.2. OBDELAVA PODATKOV ZA NAMEN TRŽENJA

Na naši spletni strani vam nudimo možnost, da se naročite na naše e-novice. Vaš elektronski naslov se obdeluje izključno na podlagi vaše privolitve (točka (a) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR)), ki jo lahko kadar koli prekličete. Vse, kar morate storiti, je, da pošljete kratko sporočilo po elektronski pošti na elektronski naslov, naveden pod točko 2.

4. ON-LINE PRISOTNOST IN OPTIMIZACIJA SPLETNE STRANI

4.1. UPORABA PIŠKOTKOV

Da bi bil obisk naše spletne strani privlačen in omogočal uporabo nekaterih funkcij, na spletnih straneh uporabljamo tako imenovane piškotke. To so majhne besedilne datoteke, ki se shranijo v vaši napravi za zbiranje informacij o vedenju obiskovalcev. Piškotki so lahko začasni (shranjeni samo med obiski spletnih strani) ali trajni (ostanejo shranjeni v uporabnikovi napravi tudi po obisku in bodo omogočili, da vas naš brskalnik prepozna ob naslednjem obisku). Piškotki ne morejo dostopati do drugih datotek v vaši napravi ali določiti vašega elektronskega naslova. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov s pomočjo piškotkov je vaša privolitev v smislu točke (a) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR). Piškotki, ki so nujni za delovanje naše spletne strani ali za določeno funkcionalnost, se na vašo napravo namestijo ne glede na vašo privolitev. Pravna podlaga za obdelavo tako zbranih podatkov je naš zakoniti interes v smislu točke (f) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR).

Piškotke lahko tudi preprosto izbrišete ali preprečite njihovo namestitev na vašo napravo z ustreznimi nastavitvami brskalnika, ki ga uporabljate. Če do naše spletne strani dostopate z več brskalniki in/ali z več napravami, morate piškotke izbrisati oziroma preprečiti njihovo namestitev na vašo napravo v vseh brskalnikih oziroma napravah.

Nekatere funkcije naše spletne strani morda brez omogočenih piškotkov ne bodo delovale.

V spodnji tabeli najdete več informacij o piškotkih, ki jih uporabljamo na naši spletni strani. Trajanje do konca seje pomeni čas do zapiranja vašega spletnega brskalnika.

Naziv piškotka Namen uporabe piškotka Imetnik piškotka Trajanje piškotka Nujen / nenujen
PH_HPXY_CHECK Uporablja se za odkrivanje in preprečevanje napadov s surovo silo. Unicommerce d.o.o. Do konca seje. nujen
gdpr-compliance Piškotek nam omogoča, da preverimo, ali je uporabnik podal privolitev za namestitev piškotkov ali ne. Unicommerce d.o.o. 1 let nenujen
gdpr-marketing Piškotek nam omogoča, da preverimo, ali je uporabnik podal privolitev za namestitev piškotkov za marketing ali ne. Unicommerce d.o.o. 1 let nenujen
gdpr-analytics Piškotek nam omogoča, da preverimo, ali je uporabnik podal privolitev za namestitev piškotkov za Google Analytics ali ne. Unicommerce d.o.o. 1 let nenujen
_ga Piškotek Google Analytics, namenjen analizi obiska in uporabe naše spletne strani; piškotek je namenjen ločevanju uporabnikov med seboj. Unicommerce d.o.o. 2 leti Nenujen
_gid Piškotek Google Analytics, namenjen analizi obiska in uporabe naše spletne strani; piškotek je namenjen ločevanju uporabnikov med seboj. Unicommerce d.o.o. 24 ur Nenujen
_gat Piškotek je namenjen omejitvi števila zahtevkov Unicommerce d.o.o. 1 minuta Nenujen

4.2. SPLETNA ANALITIKA S POMOČJO GOOGLE ANALYTICS

Ta spletna stran uporablja statistiko Google Analytics, storitev spletne analitike, ki jo zagotavlja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (v nadaljevanju »Google”). Subjekt, odgovoren za uporabnike v EU / EGP in Švici, je Google Ireland Limited, Google Building Gordon House, 4 Barrow St, Dublin, Irska, 1600. Google Analytics uporablja t.i. “piškotke” za analizo vaše uporabe spletne strani. Več Informacij o tem je na voljo na:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Google te podatke uporablja v imenu podjetja UNICOMMERCE d.o.o. za oceno vaše uporabe spletne strani, sestavljanje poročil o dejavnostih na spletni strani in zagotavljanje dodatnih storitev, povezanih z vašo uporabo spletne strani in interneta. IP naslov, ki ga vaš brskalnik pošlje kot del storitve Google Analytics, se ne združuje z drugimi Googlovimi podatki.

Uporabniki lahko preprečijo shranjevanje piškotkov v svoji napravi z izbiro ustrezne nastavitve v programski opremi brskalnika. Upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli v celoti uporabljati vseh funkcij te spletne strani in spletne trgovine.

4.3. UPORABA FUNKCIJE PONOVNEGA TRŽENJA

UNICOMMERCE d.o.o. uporablja funkcijo ponovnega trženja oz. re-marketinga podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”). Ta funkcija nam omogoča dostop do obiskovalcev spletne strani s pomočjo ciljanega oglaševanja (prikazovanje naših oglasov na spletnih mestih tretjih oseb), ki temelji na interesih uporabnikov spletne strani. Več o Googlovem ponovnem trženju in Googlovem pravilniku o zasebnosti lahko preberete na: http://www.google.com/privacy/ads/.

Uporabo piškotkov v Googlu lahko trajno onemogočite tako, da sledite spodnji povezavi ter prenesete in namestite vtičnik:

https://www.google.com/settings/ads/plugin. Lahko pa tudi onemogočite zunanje ponudnike storitev z uporabo piškotkov, tako da na strani http://www.networkadvertising.org/choices/ izberete stran Network Deactivation in vnesete dodatne informacije o izključitvi.

5. DRUŽBENA OMREŽJA

Preko naših spletnih strani in na družbenih omrežjih ponujamo čim boljšo osebno podporo. Podatki se uporabljajo izključno za odgovor na vaše vprašanje in se ne posredujejo tretjim osebam. Pravna podlaga za obdelavo osebnih podatkov v okviru reševanja vaše poizvedbe je naš zakoniti interes v smislu točke (f) prvega odstavka 6. člena Splošne uredbe o varstvu podatkov (GDPR). Če želite stopiti v stik z nami prek družbenih omrežij, se morate registrirati v teh storitvah. Podjetja, ki stojijo za takimi storitvami, lahko obdelujejo osebne podatke. Na naravo, obseg in obdelavo teh podatkov nimamo vpliva.

5.1. UPORABA DRUŽBENEGA OMREŽJA FACEBOOK

Naša spletna stran uporablja vtičnike družbenega omrežja Facebook, ki jih upravlja podjetje Facebook Inc. Pregled vtičnikov za Facebook in njihov videz najdete tukaj: https://developers.facebook.com/docs/plugins. Ko obiščete podstran našega spletne strani, ki vsebuje te vtičnike, se vaš brskalnik poveže neposredno s strežniki Facebook. S to integracijo Facebook prejema informacije, ki jih ima vaš brskalnik po dostopu do naše spletne strani, tudi če nimate Facebook profila ali trenutno niste prijavljeni v Facebook. Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebook vašemu Facebook profilu takoj doda podatek o obisku naše spletne strani. Če komunicirate prek te storitve, na primer pustite komentar, se ti podatki prav tako neposredno posredujejo na strežnik Facebook in tam shranijo. Informacije bodo objavljene tudi na vašem Facebook profilu in prikazane vašim Facebook prijateljem. Upoštevajte, da kot lastnik in upravljavec naše spletne strani ne poznamo vsebine prenesenih podatkov in njihove uporabe s strani podjetja Facebook. Namen in obseg zbiranja podatkov ter nadaljnje obdelave in uporabe podatkov s strani podjetja Facebook določa njihova politika zasebnosti, zato si preberite politiko zasebnosti podjetja Facebook na www.facebook.com. V kolikor ne želite, da Facebook vašemu Facebook profilu neposredno dodeli podatke, zbrane prek naše spletne strani, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz Facebooka. Storitvi Facebook lahko popolnoma preprečite nalaganje v vašem brskalniku (https://bit.ly/2MURFQd).

Naša spletna stran uporablja tudi funkcijo re-marketinga podjetja Facebook Inc. Ta ponudnikom blaga in storitev omogoča, da vam pri obisku družbenega omrežja Facebook ali drugih spletnih strani prikazujejo oglase, povezane z vašimi interesi in zanimanji (“Facebook oglasi”). Na ta način se lahko sledi vedenju obiskovalcev spletne strani, po tem ko so s klikom na Facebook oglas usmerjeni na spletno mesto ponudnika storitve. To omogoča ocenjevanje učinkovitosti Facebook oglasov za namene statističnih raziskav in tržnih raziskav ter optimizacijo bodočega oglaševanja.

Dodatne informacije o obdelavi podatkov in zbiranju podatkov prek Facebooka so na voljo na: Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, ZDA, ali če imate sedež oz. prebivališče v EU, Facebook Ireland Ltd., trg 4 Grand Canal, pristanišče Grand Canal, Dublin 2, Irska; http://www.facebook.com/policy.php.

5.2. UPORABA YOUTUBE KANALA

Naša spletna stran uporablja vtičnike družbenega omrežja YouTube. To storitev upravlja podjetje Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA (“Google”). Če dostopate do podstrani naše spletne strani, ki vsebuje take vtičnike, se bo vaš brskalnik neposredno povezal z Googlovimi strežniki. Google vsebino teh vtičnikov prenese neposredno v vaš brskalnik in se integrira na stran. Takšna integracija Googlu omogoča, da prejema podatke, ki jih zbere vaš brskalnik ob dostopu do ustrezne strani naše spletne strani tudi če nimate računa YouTube. Te informacije (vključno z vašim IP naslovom) se posredujejo neposredno iz vašega brskalnika na Googlov strežnik.

Če ste registrirani na kanalu YouTube, bo Google obisk naše spletne strani neposredno povezal z vašim računom. Radi bi poudarili, da kot lastnik in upravljavec spletne strani nismo obveščeni niti o vsebini prenesenih podatkov niti o njihovi uporabi s strani podjetja Google. Preberite več o Googlovi politiki varstva podatkov glede namena in obsega zbiranja podatkov s strani podjetja Google, vključno z vašimi pravicami v zvezi s tem in možnimi nastavitvami za zaščito vaše zasebnosti na: http://www.google.com. V kolikor ne želite, da Google vaš račun poveže neposredno s storitvijo YouTube in podatki, zbrani na naši spletni strani, se morate pred obiskom naše spletne strani odjaviti iz YouTuba. Googlovi storitvi lahko tudi preprečite nalaganje z vtičniki brskalnika, na primer: prek skripte za blokiranje “NoScript” http://noscript.net/.

6. DRUGE SPLETNE STRANI

Ta spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih mest. Podjetje UNICOMMERCE d.o.o. ni odgovorno za vsebino ali obdelavo podatkov ali politike zasebnosti tretjih oseb.

7. KAKO IN KOLIKO ČASA UPORABLJAMO VAŠE OSEBNE PODATKE?

7.1. ČAS HRANJENJA OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke hranimo in obdelujemo toliko časa, kot je potrebno za izpolnitev določenega namena (npr. izpolnitev pogodbe o prodaji – podatke hranimo še 5 let od nakupa, kolikor znaša splošni zastaralni rok po Obligacijskem zakoniku), uveljavljanje garancijskih zahtevkov, da se odzovemo na vašo poizvedbo ali zahtevo), razen če veljavni predpisi za določen namen z zakonom določajo rok hrambe (npr. davčni predpisi) ali če posameznik prekliče privolitev, kadar se podatki obdelujejo na podlagi privolitve.

7.2. VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Osebne podatke obdelujemo na varen način z uporabo različnih tehničnih in organizacijskih varnostnih ukrepov, da jih zaščitimo pred nepooblaščeno ali nezakonito obdelavo, spreminjanjem, izgubo, uničenjem in zlorabo.

8. VAŠE PRAVICE

V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov 2016/679 (GDPR) imate:

  • pravico do informacij oz. dostopa do vseh vaših osebnih podatkov, ki jih obdelujemo (15. člen),
  • pravico zahtevati popravek ali dopolnitev netočnih podatkov (16. člen),
  • pravico zahtevati izbris vaših podatkov (17. člen),
  • pravico zahtevati omejitev obdelave vaših podatkov (18. člen),
  • v kolikor je to tehnično izvedljivo, pravico zahtevati, da posredujemo vaše osebne podatke drugemu upravljavcu (20. člen), in
  • pravico do ugovora (21. člen).

Prav tako imate pravico, da kadar koli, v celoti ali delno, umaknete svojo privolitev in zahtevate prenehanje obdelave vaših podatkov.

Za uveljavljanje zgornjih pravic in v primeru vprašanj in pritožb v zvezi z uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov se lahko obrnete na pooblaščeno osebo za varstvo podatkov na elektronskem naslovu dpo@jkgroup.si.

Če pa menite, da je obdelava vaših podatkov v nasprotju z zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov ali kako drugače krši vaše pravice do varstva osebnih podatkov, lahko pri nadzornem organu za varstvo osebnih podatkov vložite pritožbo. V Sloveniji je za nadzor varstva osebnih podatkov pristojen Informacijski pooblaščenec na naslovu Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana oziroma elektronskem naslovu gp.ip@ip-rs.si.

UNICOMMERCE d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe ali dopolnitve te Politike zasebnosti. Spremembe ali dopolnitve bodo objavljene na naši spletni strani.

Ta Politika zasebnosti velja od 01.01.2021.